Plæneklipper eller robotplæneklipper – den evige diskussion!

By | 23. november 2020

Har du overhørt to haveejere diskutere valget af plæneklipper versus robotplæneklipper? Det er et emne, der i den grad kan få bølgerne til at gå højt, og det er som regel lettest at argumentere for robotplæneklipperen – for hvem vil ikke gerne dovne den lidt, hvis det er muligt? 

Robotplæneklipperen har en lang række fordele, men den er også en ret dyr investering, og hvis den går i stykker, har du måske brug for et elektrisk geni til at få den lavet, ligesom du måske har brug for professionelle fagfolk til at grave kantledninger ned – og det hele render jo op. Kan den høje pris virkelig betale sig? 

Vi kan af gode grunde ikke svare på spørgsmålet, og det er da langt hen ad vejen en smagssag. Til gengæld vil vi gerne slå et lille slag for den almindelige plæneklipper – vi synes nemlig ikke, den er helt passé endnu.

Fordele ved den traditionelle plæneklipper

Vi ved godt, at vi kunne slå på de lidt finere fordele ved at få motion, lys og frisk luft, når plænen skal slås med en almindelig plæneklipper, men i dagens Danmark vinder vi nok ikke mange haveejeres respekt ved det. I stedet vil vi fortælle om den helt store fordel, der stadig er ved at vælge plæneklipperen fremfor robotten – nemlig prisen.

En almindelig plæneklipper er ganske enkelt langt billigere at investere i, og du skal ikke hoste op med yderligere et par tusinde kroner for at få den monteret. Du lader den bare op/fylder diesel på, og så er det i gang med at slå plænen. 

Og ja, så kommer vi jo ikke udenom, at det er federe at smide fødderne op i havestolen med en kold øl i hånden, når man først har bevæget sig lidt – det gør det ligesom lidt mere i orden at drikke en øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.