Sådan passer du godt på dine samleobjekter

By | 21. januar 2022

advertorial

Hvis du har nogle bestemte ting, du samler på, så betyder disse nok også en del for dig. Derfor er det vigtig, at dine samleobjekter bliver passet på og opbevaret på bedste vis. Alt efter, hvad du samler på, er der forskellige muligheder i forhold til opbevaring og pleje.

Nogle samleobjekter kan være så værdifulde, at de ikke skal røres ved. Derfor er det godt med god opbevaring til dem. Vi har lavet en liste med tre ting, du kan gøre, for at passe bedst muligt på dine samleobjekter. 

indramning

Indram dem

Hvis du for eksempel samler på firmærker, lp’er eller andre flade ting, men samtidig gerne vil have dem synligt fremme, så kan du vælge at indramme dem. Du kan vælge enten at købe en billig ramme i supermarkedet, eller også kan du vælge, at få dem indrammet, specielt til dem. Dette kan du som oftest få gjort hos en glarmester. 

Alt efter, hvor du befinder dig, så vil der højst sandsynligt være en glarmester, der står klar til at hjælpe dig med at indramme dine specielle objekter.

Gem dem godt

Hvis du samler på objekter, der er antikviteter, og du gerne vil gemme dem godt fra omverdenen, så er der også mulighed for dette. For at passe så godt på objekterne som muligt, vil det være en god ide, at lægge objekterne i en mappe eller i bokse, for at bevare deres stand. 

Sælg dem

Hvis du ikke føler, at dine samle objekter er godt beskyttet hos dig, kan du vælge at give dem videre til et museum, eller sælge dem videre. Hvis det er noget, du overvejer, kan du på forhånd tjekke, hvad dine samleobjekter er værd, og om det overhovedet kan betale sig, at sælge dem videre. På nettet kan du som regel finde priser på samleobjekter, og se om de er værd at sælge, eller om du sagtens kan have dem stående hjemme i stuen.